Pentulaatikko

Kuva Kimmo Karvinen / Kimmon Galleria 2017

Seuraava pentue suunnitteilla aikaisintaan vuoden 2022 alkupuolelle!

TAVOITTEET KASVATUKSESSA

Omana tavoitteenani kasvattajana on kasvattaa ragdollin rotumääritelmän mukaisia kauniita, hyväluonteisia sekä terveitä kissoja. Meille kissat ovat perheenjäseniä ja sellaisia toivon myös tulevista kasvateista kasvavan. Kissan paikka ei ole häkissä tai pysyvästi eristettynä, vaan kotisohvalla ja omistajansa kainalossa kehräten. Jokainen aikuinen ja pentu meillä kohdataan yksilöinä, esim tutustumisessa ja hoitotoimenpiteissä edetään kissantahtisesti. Todennäköisesti ainakin alkuun viihdyn perinteisien sukutaulujen omaavissa kissoissa, eli kissojen värit tulevat olemaan ruskea sekä sininen. Haluan ylläpitää sitä luonnollista ja terveempää, “alkukantaista” ragdollin ulkonäköä, eli “perdolleja” ei tulla ainakaan tässä kissalassa näkemään.

Kaikki jalostuskissani tutkitaan ennen astutusta, sydän sekä munuaiset ultrataan, otetaan verinäytteet (veriryhmä, FeLV ja FIV) sekä sienitestit tarvittaessa. Käytän vain terveiksi tutkittuja kissoja jalostukseen. Mikäli jollain jalostuskissallani todetaan jotain poikkeavaa tutkimuksissa, niin sitä en tule käyttämään löydöksistä riippuen ollenkaan. Myös jos kissallani on muita sairauksia, esim allergiaa tai herkkämahaisuutta, niin ne ovat myös syitä miksi kissa on mielestäni evättävä jalostuksesta.

Jokainen meillä kasvava pentu tottuu monenlaiseen asiaan, vieraisiin ihmisiin(sekä käsittelyyn), useampaan aikuiseen kissaan sekä vilkkaisiin taaperoihin. Pentujen kanssa tarpeen mukaan matkustellaan, käsittelee useampi eri ihminen sekä totutetaan perus hoitotoimenpiteisiin (mm. kynsienleikkuu sekä pesu) pienestä pitäen. Vuodenajasta riippuen joko valjasulkoillaan tai tyydytään “vain” parvekeulkoiluun. Pennut elävät ensiviikot omassa tilassaan harjoitellen syömistä ja tarpeiden osumista suurinpiirtein oikeisiin kohtiin, mutta kasvaessaan pääsevät elämään yhdessä ison perheemme kanssa.

Koska kaikkia kissoja ei ole mahdollista pitää itse kotona kasvamassa, niin sijoituskoteja tullaan tulevaisuudessa myös etsimään.

Näyttelyissä olen käynyt muutama vuosi sitten aktiivisesti ja nyt siihen maailmaan olisi tarkoitus sujahtaa uudestaan sisälle. Omia kasvattejani (oli se sitten lemmikki- tai sijoituspentu) voin mielelläni näyttelyttää sopimuksen mukaan.

Mikäli olet kiinnostunut kasvateistani, kerrothan laajasti

– kuka olet
– kissa/eläinkokemuksesi
– missä ja miten asut
– perheesi, mahdolliset muut lemmikkisi
– elämäntilanteesi
– toiveita pennusta, esim väritys, näyttelykelpoisuus, sukupuoli
– millaisen kodin ja elämänlaadun tarjoat pennulle
– oletko kiinnostunut sijoituskotina toimimisesta

En luovuta pentuja vapaasti ulkoileviksi kissoiksi, enkä myöskään kotiin missä on jo ennestään vapaasti ulkoilevia kissoja, turvallisuuden ja tautiriskien takia.

KUN PENTU KOTIUTUU

Kissanpennun nykyinen luovutusikä on vähintään 14 viikkoa (Kissaliiton uusi sääntömääräys 01.01.2020)

Lipla’s kasvatit kotiutuvat

– kun ikää on väh. 14 viikkoa, mielellään 15-16 viikkoa
– painoa on vähintään 1,5 kiloa
– kahdesti rokotettuna, madotettuna
– varhaiskastroituna- tai steriloituna (pois lukien sijoitus- sekä jalostuskissat)
– mikrosirutettuna ja eläinlääkärin tarkistamana
– Suomen Kissaliittoon rekisteröitynä
– sisäsiistinä, laadukkaalla ruualla ruokittuna

Pennun mukaan saa

– virallisen rekisterikirjan
– virallisen kauppakirjan
– todistukset eläinlääkärien toimenpiteistä, vanhempien terveystiedot
– kattavan pentupakkauksen (mm. ruokaa, leluja, hoito-ohjeita)
– 2 vuoden takuun perinnöllisien sairauksien varalle
– vuoden jäsenyyden Suomen Ragdoll kissayhdistykseen
– kasvattajan elinikäisen tuen