FI*Lipla’s, pentue 1

Syntynyt 16.06.2021
Yhdistelmästä:
♀ FI*Safireyes The Heart of Kandrakar (RAG n 03, ruskeanaamio bicolour)
♂ FI*Ragtail Kimi Konstantino (RAG a 03, sininaamio bicolour)
Pennut:
♀ FI*Lipla’s Arya the Strong Warrior
† syntyessä kuollut pentu
† syntyessä kuollut pentu
† syntyessä kuollut pentu
† syntyessä kuollut pentu

Haiku syntyi meillä lokakuussa 2017. Haiku siirtyi suoraan omiin nimiini kasvatustyötä odottamaan. Syksyllä 2020 hoidettiin tarvittavat terveystarkastukset, astuttamaan oli tarkoitus ruveta alkuvuodesta 2021. Tammikuussa meillä oli kolli (FI*Ragtail Saku Sebastian) kotona lainassa. Astumisia ei saatu ollenkaan, Haiku ja Eppu olivat molemmat vähän ujoja. Vaihdettiin lennosta kollia Kimiin (FI*Ragtail Kimi Konstantino) ja treffit sujuivat onnistuneesti huhtikuun alkupuolella. Toukokuun puolivälissä käytiin ultrassa, tukevasti tiineenä ja monta pentua tulossa!

Haikun synnytys “käynnistyi” 8.6. Kaikki oireet tuli, paitsi ei näkyvää supistelua/ponnistamista. Valvoin yötä päivää 8 vuorokautta kytäten, että joko alkaisi kunnolla. Maanantaina 14.6 käytiin vielä uudestaan ultrassa, 4 sykettä löytyi ja kaikki ok. Tiistaina varasin ajan suunniteltuun sektioon, vuorokaudet rupesi paukkumaan jo yliajalle. Keskiviikkona 16.6 Haikulle tehtiin sektio. Vuorokausia sektiopäivänä 71. Tässä kohtaa kaikki menikin metsään. Kohdussa suljettu tulehdus (eli ei mitään oireilua), yksi pennuista pahasti epämuodostunut (mahdollinen syypää tähän), 3 muuta pentua ihan ok kuntoisia muuten, mutta kuolleita. Yksi sitkeä soturipentu oli jollain ihmeellä elossa, vaikka lääkärin mukaan tollasista lähtökohdista ei pitäisi olla ketään elossa. Leikkaus meni itsessään hyvin, kohtu saatiin pelastettua (suurin ongelma oli istukoissa ja sikiöpusseissa) ja elossa oleva pentu virkeä. Syntymäpaino 75g, pentu kasa luuta ja nahkaa.

Ensimmäiset päivät olivat kriittisiä. Perjantaina käytiin kontrollikäynnillä, Haiku tarvitsi pidemmän ab-kuurin, kipulääkettä ja nestettä. Pennulle samanmoinen setti. Pennun paino seilasi sunnuntaihin asti +-5 gramman välillä. Sunnuntaipäivällä huomasin, että sektiohaava hieman irvistää (haava liimattu ja sulavat tikit). Sunnuntai-illalla haava repesi useamman sentin matkalta, päivystykseen vauhdilla. Uusintaleikkaukseen, laitettiin tällä kertaa poistettavat tikit ja haavapuku päälle tikkien poistoon asti. Uudet kipulääke+ab-kuurit päälle ja pentu siirtyi täysin käsiruokinnalle (oli jo pari päivää saanut korviketta pääsääntöisenä ruokana).

Seuraava viikko meni toipumisessa. Pennun paino lähti onneksi korkeaan noususuhdanteeseen ja Haikun lääkkeet auttoi, viikonloppuna molemmilla vointi jo hyvä. Torstaina 1.7 tikit poistettiin ja ahkeralla työllä pentu (ikää reilu 2 viikkoa) sai nostettua maitoa takaisin!

Jatkuu…

Pennulla ikää muutama tunti